Undgå røg fra din brændeovn i stuen

Få en effektiv fyring og undgå røg i stuen

Et dårligt træk i skorstenen kan løses. Den nemmeste løsning er en røgsuger, som skaber det nødvendige træk i skorstenen. 

Se alle røgsugere her.

Røgsugeren hjælper skorstenen til et bedre træk, hvilket er en fordel for en korrekt fyring i brændeovn og pejs. Skorstenens vigtigste funktion er at transportere røgen væk fra brændeovnens brændkammer, så der er nok ilt til forbrændingen. For at kunne gøre dette, skal skorstenen have et passende træk, hvor der skabes undertryk i brændkammeret, så røgen stiger op, og der er plads til frisk ilt. Oplever du én af følgende ting, når du benytter din brændeovn, er det meget muligt, at der er behov for et bedre træk i din skorsten:

  1. Det er svært at tænde op i din brændeovn?
  2. Den er langsom om at starte op?
  3. Ruden soder til?
  4. Der kommer røg ud i rummet fra brændeovnen - Specielt under genfyring?
  5. Det lugter fra brændeovnen af røg og sod?

I langt de fleste tilfælde skyldes det, at brændeovnen ikke får tilstrækkeligt med luft til forbrændingen. Dette skaber en dårligere fyring, som er en ulempe for både økonomi og miljø. Når brændeovnen ikke får den rette ilt til forbrændingen, kan ilden ikke få ordentligt fat - dette øger mængden af skadelige partikler, som udledes fra fyringen. En røgsuger hjælper med at skabe det undertryk, som skal til i skorstenen, for at brændeovnen kan komme af med røgen og få mere ilt til forbrændingen.

Når du får monteret røgsuger på en skorsten, der ikke har haft tilstrækkeligt træk, reduceres den usunde partikeludledning fra brændeovnen med mindst 50%. Bor du i et moderne og velisoleret hus, kan du desuden overveje om et friskluftsystem er nødvendigt for at skabe den korrekte forbrænding. Friskluftsystemet hiver den rette mængde luft ind i brændkammeret, via et rør, som går udefra og ind til brændeovnen. Det er ikke alle brændeovne og pejse, der kan tilkobles friskluftsystem, men nogle modeller har det som standard, og andre kan det tilkøbes ved - kontakt os gerne for vejledning. Læs mere om friskluftsystemer til brændeovne her.

Vi har et stort sortiment med markedets bedste og mest effektive røgsugere. Det gælder både manuelle og automatiske røgsugere, hvor du kan styre via fjernbetjening. Her kan du både købe enkelte dele og samlede sæt.

Få brændeovnen tættere på væggen med halvisoleret røgrør

Derudover er der kommet en ny form for isolering af skorstenens røgrør, nemlig halvisolerede røgrør, som har indvendig luft. En af de helt store fordele ved at vælge disse røgrør til din skorsten er, at skorstenen kan komme helt tæt på brændbart materiale, kun 10 cm. kræves det. Det betyder netop, at du kan sætte din brændeovn helt tæt på væggen.

Der er dog restriktioner om, hvilke rum halvisolerede sektioner må anvendes i. Halvisolerede sektioner må nemlig udelukkende anvendes i det rum, hvor ildstedet er monteret og op til overgangen i loft/etage-adskillelsen.

Vi forhandler et stort udvalg af Vento halvisolerede røgrør, hvor vi tilmed har sammensat nogle skorstenspakker fra Vento.